عطر

نت‌های بویایی چیست؟

نت بویایی چیست

نت‌ بویایی نیز مانند نت‌ موسیقی، اجزای جداگانه‌ای هستند که با ترکیب، عطری خوشبو و دلپذیر را تشکیل می‌دهند. به تعریف دقیق‌تر نت‌های بویایی عطر مواد تشکیل دهنده یک عطر هستند. به طور کلی سه نوع نت بویایی وجود دارد که عبارتند از: نت ابتدایی، نت میانی و نت پایانی.

هر کدام از این نت‌ها به منظور ایجاد یک رایحه خاص با هم ترکیب می‌شوند. تمامی سازندگان عطر به دقت آن‌ها را انتخاب می‌کنند تا هم احساس خاصی را نشان دهد و هم تجربه و اتفاق منحصر به فردی را تداعی کند.

نت‌های مختلف رایحه

در حالیکه هر نت نقش متفاوتی در شیمی یک عطر بازی می‌کند، اما در اینکه هر نت باید از چندین مواد اولیه تشکیل شود محدودیتی وجود ندارد. اگر بخواهیم در مورد عطر نظر دهیم، شخصیت عطر از واکنش جمعی سه نت در تماس با پوست شکل می‌گیرد. هنگامی که مقداری عطر روی مچ دست قرار می‌گیرد، به پوست دست واکنش نشان می‌دهد و اولین رایحه‌ای که به مشام می‌رسد نت اولیه عطر می‌باشد.

نت ابتدایی

نت‌های ابتدایی، لایه بالای یک عطر را تشکیل می‌دهند. به عبارت دیگر، نت‌های ابتدایی همان رایحه‌ای است که شما به محض استشمام یک عطر حس می‌کنید. انتخاب این نت‌ها مهم‌ترین قسمت ساختار یک عطر بوده، چرا که اولین چیزی است که روی ذهن مخاطب تاثیر می‌گذارد.

عمدتا نت بویایی ابتدایی به سرعت تبخیر می‌شود. می‌توان گفت تنها پنج الی پانزده دقیقه اول به مشام می‌رسند. در واقع هدف اصلی این نت‌ها این است که رایحه اولیه را پخش کرده و سپس ذهن را برای استشمام بقیه نت‌‌های بویایی آماده کنند. در نتیجه، نت‌های ابتدایی معمولا از مولکول‌های سبک‌تر و کوچک‌تر تشکیل شده‌اند.

برخی از نت‌های اولیه رایج عبارتند از؛ رایحه‌های مرکبات، مانند لیمو، پرتقال و ترنج، و همچنین نت‌های گلی ملایم مانند اسطوخودوس و رز. ریحان و بادیان نیز معمولا به عنوان نت بویایی ابتدایی استفاده می‌شوند.

نت میانی

به این نت‌ها، نت قلبی نیز می‌گویند؛ زیرا قلب عطر را تشکیل می‌دهند. وظیفه این نت‌ها این است که برخی از نت‌های ابتدایی را حفظ کنند و همچنین رایحه‌های دیگری را به مشام فرد برسانند.

این نت‌ها ترکیبات بافری هستند که ممکن است به تنهایی خوشبو نباشند و فقط برای جلوه کردن بیشتر نت‌های ابتدایی به عطر اضافه می‌شوند. نت‌های میانی حدود ۷۰ درصد عطر را تشکیل می‌دهد و نسبت به بقیه نت‌ها دارای ماندگاری بالاتری است. شما هنگامی این نت‌ها را حس می‌کنید که نت ابتدایی کاملا تبخیر شده و از بین رفته باشد.

نت‌های قلبی شامل روغن‌های گل‌های معطر مانند یاسمین، شمعدانی، نرولی و یلانگ یلانگ، همچنین دارچین، فلفل، کاج، علف لیمو، فلفل سیاه و هل است.

نت پایانی

این نت‌ها در واقع اخرین رایحه‌ای است که شما هنگام بوییدن یک عطر حس می‌کنید. نت بویایی پایانی که نت پایه نیز نامیده می‌شود، پایه و اساس هر عطری را تشکیل می‌دهد. آن‌ها به بیشتر جلوه کردن نت‌های سبک‌تر کمک می‌کنند و عمق و تاثیر بیشتری به عطر می‌بخشند.

نت بویایی پایه یا پایانی، نت‌هایی بسیار ماندگار و سنگینی هستند که حدود ۳۰ دقیقه بعد از این که فرد شروع به استشمام عطر کرد، همراه نت‌های میانی خود را نشان می‌دهند. ترکیب نت میانی و نت پایانی همان رایحه اصلی عطر را تشکیل می‌دهد. نت پایانی می‌تواند در پوست شما نفوذ کند و زمان بسیار طولانی باقی بمانند. نت پایانی می‌تواند بیش از ۶ ساعت ماندگاری داشته باشد.

نت‌های پایه محبوب عبارتند از؛ وانیل، عنبر، مشک، نعناع هندی، خزه و نت‌های چوبی مانند چوب صندل و چوب سدر.

سخن آخر

آشنایی با انواع نت‌های بویایی و دسته‌بندی عطرها و شناخت صحیح از تیپ رایحه‌ای که به دنبال آن هستید، می‌تواند کمک موثری باشد که شما بتوانید در مدت کوتاهی، عطر دلخواه و مورد نظر خود را پیدا کنید.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *